Ceruzaszoknya, a nagybetűs Nőiesség

A ceruzaszoknya egész hosszú múltra tekint vissza. Elődje az úgynevezett hobble skirt volt, ami hosszúsága és szűkített pereme miatt igencsak nehézkessé tette a járást. A modern, ma is ismert ceruzaszoknyát Christian Dior mutatta be először, 1954-es őszi kollekciójában. A forma gyorsan elterjedt, viselése az üzleti szférában sokáig megkövetelt volt.

Munkám során azt veszem észre, hogy mivel a szoknya és a nadrág már egyenrangú ruhadarabnak számít, a nők gardróbjából lassacskán eltűnik ez a klasszikus forma. Ennek okaként több “érvet” is hallok,  úgy, mint a praktikum, a kényelem hiánya, és van, aki a szoknya viselésének puszta gondolatától, csupán elmeléti síkon is berzenkedik.

Holott ez az ikonikus darab nem egy adott korosztály vagy alkat kiváltsága. Bárki számára  a klasszikus, nőies, elegancia alappillére lehet.  Igazán kecses arányokat és formákat kölcsönöz viselőjének, amiért a férfiak kifejezetten rajonganak. Ősi ösztönük szerint a kerek, homokóra sziluettet idéző, egészséget, termékenységet sugárzó formák vonzzák őket.

A ceruzaszoknyát viselve a nők járása és tartása is megváltozik. Magas sarkú cipővel igazán szexi, lapossal pedig törékeny és ártatlan hatást kölcsönöz.

Ahhoz, hogy a formák a legszebben domborodjanak, érdemes néhány dologra odafigyelni:

  1. Túl bő és hosszú pulóverrel azt a hatást érjük el, mintha a felsőtest aránytalanul hosszabb és szélesebb lenne az alsóhoz képest. Továbbá eltűnik a derék kecses formája. Ha bővebb felsőt, akár pulóvert választunk a ceruzaszoknyához, érdemes elől, derék részen lezseren picit betűrni, ezzel jelezve a felsőtest arányait.
  2. Teltebb formák esetében semmiképp sem a sok réteg és mindenhol bő fazonok az előnyösek. Az arányokat ez esetben is fontos megtartani. Az oldalsó formákat blézerrel, bőrdzsekivel jól lehet alakítani.
  3. A cipő kérdés minden szoknya viselésénél kardinális. Csínján kell bánni a fekete szoknya és fekete cipő kombinációval. Ez fekete harisnyával együtt lehet igazán előnyös. A bokában elvágó cipő önmagában drasztikusan megtöri a sziluettet. Érdemes a lábfej színéhez leginkább harmonizáló, vagy kecsesen kivágott tetejű cipőt választani, ami minél inkább nyújtja az összképet.

Nézzük, hogy is mutat ez a gyakorlatban:

Íme, a ceruzaszoknya sokoldalúsága!

Mintákkal

Merész színekben 

Izgalmas anyagokból készítve

Lapos cipővel is sikkesen

Ceruzaszoknya minden korosztálynak

És minden méretben

Néhány fontos tipp a legelőnyösebb ceruzaszoknya kiválasztásához:

  • az ideális hosszúság térdnél, illetve afölött max kb 2 ujjnyival végződik – a térd alatt érő midi hossz az igazán magas testalkatúaknak áll jól, és főleg magassarkú cipővel. (Ha találsz egy minden szempontból igazit, de a hossza hibádzik kicsit, érdemes megvenni és varrónő szépen kiigazítja.)
  • a túl világos színek alul viselve  mindig kicsit nagyítanak optikailag
  • a túl nagy minták is növelik a sziluett érzetét, a sötét alapon apró minták azonban előnyösek

Képek forrása: http://womenitems.com/, http://stylishcurves.com, www.wikipedia.com, https://s-media-cache-ak0.pinimg.com

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük