Fiúból férfi

Néhány hete Benedekkel készítettünk fotósorozatot. Ez alkalommal a feladatunk érdekességét az adta, hogyan tudunk egy 16 éves fiúval trendi, vagány, profi képeket készíteni úgy, hogy azok a korának megfelelőek is maradjanak.
Mikor tizenéves fiatalokat fotózunk, mindig azt tekintem elsődleges szempontnak. Nem szabad túl komoly, vagy merész képekben gondolkodni, de túl gyerekesre sem vehetjük a “figurát”.
Benedek igazán izgalmas korban van. Játékos, huncut, gyermeki énje mellett érezhető az érett, felnőttes viselkedés. Még kamasz, de már látni benne a Férfit is.
Ahhoz, hogy megtaláljam a vendégeim számára lehető legjobb szetteket, stílusirányzatokat, hangulatokat, minden esetben felmérem pontos igényeiket. Ebben a legnagyobb segítség néhány olyan internetről összegyűjtött fénykép (színészekről, modellekről…), ami hangulatban, stílusában tetszik a megrendelőnek. Ez fontos lépése az előkészületnek, hiszen a képek segítségével közelebb tudok kerülni ahhoz, hogy leendő modellem mit tart szépnek és harmonikusnak, milyen a lelkülete.

Benedek esetében a fiatalkori Marlon Brando, vagy Leo Dicaprio huncutságából, szemtelenségéből merítettünk ötletet, jó adag sármmal fűszerezve. 🙂

Az inspirációs képeket sosem lemásolni szeretnénk, sokkal inkább azokon keresztül megragadni olyan pillanatokat, amikbe kényelmesen bele tud helyezkedni modellünk.

Benedek a fekete-fehér képeket kedvelte leginkább. Okkal. Ezt a technikát a fotózás sava-borsának tartják, hiszen képes a lényeg megragadására a színek sokszor figyelmet elterelő hatása nélkül is.

“Tinédzser korodban az a legrosszabb dolog a világon, ha valamiben különbözöl a többiektől, de minél idősebb leszel, annál jobban megérted: éppen a jellegzetességed az erősséged, a fegyvered, a páncélzatod.” /Cecelia Ahern/

Fotó: Bánhalmi Norbert

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük