Aktuális outfit ötletek salsa partyra

“A tánc a nőknek nőiségük,a férfiaknak férfi mivoltuk megélésének egyik lehetősége…” /Aziza/

Jómagam 2015 óta ismerkedem a tánc szépségeivel és rejtelmeivel. Rendszeresen járok órákra gyakorolni, és ha időm engedi, bulikban is igyekszem kamatoztatni a megszerzett tudásomat.

Az elmúlt két évben volt alkalmam megfigyelni, illetve saját bőrömön megtapasztalni, hogy mekkora fejtörés, hogy mit is vegyek fel egy jeles salsa eseményre.

Amikre szerintem érdemes figyelni:

  • Kényelem – Ha nem érzem jól magam a bőrömben, esetleg szorít a ruha, vagy a cipő nyomja a lábam, megpecsételi egész estére a hangulatomat.
  • Természetes anyagok – A pörgős, kubai ritmusok hamar megizzasztják a táncoslábúakat, érdemes olyan anyagokat választani, amik jól bírják a kiképzést, elnyelik az izzadságot.
  • Kiegészítőket mértékkel – mindig csak apró fülbevalókat használok, rövid nyakláncokat, amikbe biztosan nem akad bele táncpartnerem egy óvatlan mozdulatnál. A karok intenzív mozgása, a díszítések miatt karkötőt szinte sosem veszek fel, csúnya sérülést tud okozni egy rosszul elkapott mozdulatnál.
  • Domborulatok, mértékkel – Én általában kerülöm a mélyen dekoltált felsőket, főleg táncoláshoz. Azt vallom, szerencsésebb egy jól megválasztott színnel, és textúrával játszani, mintsem a tekinteteket  egyetlen pontra irányítani.
  • Cipő – szó szerint sarkalatos kérdés. Van aki a balerina cipőre esküszik, van aki a sportos vonalat hozza, én inkább a hagyományos tánccipőre esküszöm. Lehet egyedi paraméterek szerint szuper csinos darabokat vásárolni, akár néhány centimétere sarokkal. Ezek azon hölgyek számára is kényelmesek lehetnek, akik alapvetően a laposabb cipőket kedvelik, vagy még kezdő táncosként stabilabbnak érzik, mint a stilettot. (Akit érdekel a kontakt, bátran üzenjen rám. 🙂 )

Ötleteim a fast fashion üzletek aktuális kínálatából:

Ártatlan kis pliszírozott ruha, semleges színben. Csinos és kényelmes is egyben, szabadon lehet benne mozogni. Színes ékszerekkel is lehetne variálni, én most a sminkkel csempésztem egy kis vadságot az összeállításba.

Ruha: Mango, Ékszerek: Parfois

Jön a tavasz, egyre több színes felsőből válogathatunk. Egy ilyen markáns, sárga, fodros aljú darabot én kicsit fényesebb fekete nadrággal tennék izgalmasabbá. Kiegészítőben tökéletes választás a reneszánszát élő choker. Mivel maximálisan illeszkedik a nyakra, minden tekintetben tánc kompatibilis. 🙂

Felső: Zara, Nadrág: Stradivarius, Ékszerek: H&M

A farmer nadrág a legkézenfekvőbb választás, mindenki ruhatárában van legalább egy. Kényelmes és ikonikus megjelenést kölcsönöz. Én lágy felsővel párosítanám, fényes ékszerekkel, és egy kis pirossal vagy pinkkel színesíteném.

Felső: Stradivarius, Nadrág: Zara, Ékszerek: Parfois

Az ezüst cipők különösen népszerűek a hétköznapi viseletben, miért ne lehetne a táncos outfit-ben is megjeleníteni?! Én egy vagány bőrszoknyával, és stílszerűen “Nights are for dancing” feliratú, bohém pólóval tenném üdévé.

Szoknya: Stradivarius, Polo: Mango, Ékszerek: H&M

Néhány gondolat, hogy szerintem miért jó táncolni:

  • Jó érzés egy olyan közösséghez tartozni, amelyet összetart a közös érdeklődése.
  • A közös programok/órák/bulik alkalmával új ismeretségek, barátságok, szerelmek születhetnek.
  • A mozgás jótékony hatással van a testre és a lélekre egyaránt, a vidám zene önkéntelenül mosolygásra késztet.
  • A táncos közeg biztonságos, tagjai rendkívül összetartóak és odafigyelnek egymásra. Lényegesen kevesebben lépik túl a még kellemes alkohol szintet, mint a bárokban, klubokban.
  • Nyitottnak lenni az új dolgok tanulására, fejlődésre, mindig gazdagítja a jellemünket.

 

A tánc az önismeret egyfajta eszköze. Mozdulataink, tartásunk, feszességünk vagy épp lágyságunk többet árul el egyetlen tánc alatt, mint néhány együtt töltött óra egy kávézóban. Igaz ez nőkre és férfiakra egyaránt. A tánc a határok feszegetése és önmagunk felvállalása egyben. Nagy kitartást és türelmet igényel, de rendkívül izgalmas és tanulságos út. Rengeteg pezsdítő zenével fűszerezve 🙂

Kis kedvhozó az én egyik kedvencemmel:

Képek forrása: www.mango.com, www.zara.com, www.parfois.com, www.stradivarius.com, http://365mag.ru
0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük