Stílusos kabát ötletek a leghidegebb napokra

Állítólag már kifelé tartunk az idei cudar télből, a szezonvégi leértékelések idején azonban még jól jöhet szót ejteni arról, miként lehet az ember lánya zimankóban is stílusos.

Könnyű helyzetben vagyunk, mert ha inspirálódni akarunk, a világhálón számtalan blogger és divatimádó ad ötletet, mit is viseljünk télen. Ezek mind szuper szettek, rengeteg trükköt lehet ellesni tőlük.

Nálunk azonban a tél valóban tél, kőkemény mínusz fokokkal. A csontig hatoló hidegben azt hiszem a világ minden irhabundája is kevés lenne a komfortérzethez, nemhogy kigombolt kabátban, kis cipőben sétálgassunk, akárcsak az autóig is. Ilyenkor igazi nagyágyú kell!

Azzal a télikabáttal sajnos én még nem ismerkedtem meg, amelyik csinos is, meleg is, lazább és nőcisebb szettekhez egyaránt rendszeresíthető. Jelentkezzen, aki már megtalálta! 🙂

Ezért szoktam vendégeimnek azt javasolni, hogy két kabátban gondolkodjanak. Szükségünk van egy szuper meleg és egy nőcisebb, csinosabb darabra.

Egy vastag, karcsúsított pufi kabát is lehet igazán stílusos, ha játszunk a színekkel és az anyagokkal:

  1. Fekete – örök klasszikus, sokan unalmasnak és komornak tartják, pedig jól variálható és lágyítható
  2. Burgundi – az idei tél nagy sláger színe, remekül kombinálható.

A nőcisebb, karcsúsított vagy kicsit oversize fazonok nagyon praktikusak, mert átmeneti időben is megállják a helyüket és könnyen téliesíthetők. A tapasztalat az, hogy a szövetkabátok sajnos csak látszatra vastagok, érdemes alattuk rétegesen öltözni.

Bátran nyúlhatunk a színes kabátokhoz is, de fontos, hogy a színtípusunknak megfelelő árnyalatot válasszuk.

Összhang! Kabátunk az egész téli megjelenésünk kulcsdarabja. Ugyan az utcán eltakarja az alatta viselt szettet, de érdemes rá figyelni, hogy az összkép kigombolva is harmonikus maradjon. Az első benyomás kialakításában ez is fontos szempont lehet. (Például mintás kabát és mintás ing/pulóver esetén óvatosan a sok különböző formával!)

+Ötletek:

  • Dupla harisnya – télen sem kell megvonni magunktól a szoknyát, ha duplázzuk a fekete harisnyát. Melegebb lesz, mint némelyik nadrág!
  • Szoknya és kabát hossza – érdemes úgy belőni, hogy a kabát legalább a szoknya aljánál végződjön. Optikailag szerencsésebb, ha nem tagoljuk szigorúan a sziluettet, illetve rendezettebb összképet nyújt, mint a kilógó centik.
  • Nude aláöltözet – világos pólók, ingek, pulóverek alá érdemes testszínű body-t vagy trikót venni. Így kiküszöbölhető, hogy átlátszódjon a fehérnemű és még melegít is.

Én ezen két kabát típus beszerzését javaslom elsők között a téli hónapokra, mert ezek a legpraktikusabban kihasználhatóak. Ezek után jöhetnek a bátrabb darabok a kíséretezéshez! A leárazásban még kincseket lehet találni.

Szőrme – természetesen műszőr! Inkább enyhébb napokra javaslom, amikor a kabát már inkább dekorációs elem, mintsem ténylegesen funkciót tölt be. Összegombolva gyakran szélesít. De nagyon dekoratív, érdemes kísérletezni.

Hófehér – extra kényes, és extra elegáns. Nem hétköznapokra ajánlom, de jeles alkalmakra nagyon különleges tud lenni.

Irha – stílusát tekintve kicsit behatárolt, de legalább szuper meleg! Rendszeresen visszaköszön a téli trendekben, jó befektetés.

Colour blocking – extra vagány! Mivel a kabát dominál a szettben, csak egyszerű kiegészítőket javaslok mellé.

Képek forrása:
http://www.fashiondivadesign.com/, https://hu.pinterest.com, http://stylesweekly.com/, http://fashions-hairstyles.com/
Kollázsok: Polyvore by szaboolivia
0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük